Wie ben jij eigenlijk?

Mijn naam is Bram Kasse. Ik ben al meer dan twintig jaar smoorverliefd op mijn bruid Yvonne. We hebben samen vier kinderen gekregen. Drie van hen zijn inmiddels in de leeftijd van beginnend tiener tot jongvolwassene. Onze jongste zoon heeft slechts elf dagen geleefd. Sinds een jaar zet Noodle, onze Labradoodle, in Ede huize Kasse op stelten.

Welk boek heb je voor Buddy Books geschreven? 

Prins Eduardus Edje Eipetje – actieboek voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2015. Prins Edje komt nooit buiten, want binnen is zijn Eipetje waar hij onafgebroken filmpjes op kijkt. Tot het moment dat zijn tablet uit het paleisraam stuitert.

Het bruiloftsfeest – een gelijkenis voor jou. Op een groot trouwfeest besluit een man op de mooiste stoel te gaan zitten. En hij trekt het grootste stuk taart naar zich toe. Tot de bruidegom ingrijpt.

Waarom ben je gaan schrijven?

Ruim vijftien jaar geleden verzon ik als basisschoolleerkracht verhalen. De kinderen in mijn klas begonnen te bedelen: ‘U moet een kinderboek gaan schrijven, meester Bram.’ Ik had nooit kunnen vermoeden dat het zo’n vlucht zou nemen.

Wat is de leukste reactie die je op een boek hebt gekregen?

Onlangs sprak een leerkracht mij aan na een presentatieochtend. ‘Je kinderboeken zijn zo favoriet bij mijn kinderen, ik moet ze steeds voorlezen. Zo ook van de zomer op de camping. Tentje dicht, kinderen heerlijk in hun slaapzak. Toen ik na een paar hoofdstukken de tent uitglipte, zat er een heel stel kinderen buiten de tent gezellig mee te luisteren.’

Ben je christen en welke invloed heeft dat op je boeken?

Yes. Allereest beschouw ik inspiratie en talent als dagelijkse cadeaus die me vanuit de hemel geschonken worden. Jezus laat zien hoe mooi het leven bedoeld is en wat en wie de ultieme hoop is. In mijn boeken wil ik altijd liefde en hoop schetsen, want het hoort te sprankelen in een kinderleven.

Wat doe je nog meer dan schrijven?

In het dagelijks leven ben ik pedagogiekdocent op de pabo van de Christelijke Hogeschool Ede. Mijn ogen gericht op een spannend boek of film, met een onmisbaar bakje borrelnootjes in de hand, is denk ik mijn favoriete avondbesteding.

Wat vind je van Buddy Books?

Geweldig creatief en hartelijk stel, Michel en Leontine. We scherpen elkaar door continu positief-kritisch te zijn en maken elkaars werk beter, waar uiteindelijk de kinderen van genieten.Wie ben je eigenlijk?

Ik ben Anne Ruhl, 36 jaar geleden geboren en ik ben gek op boeken. Niet alleen om ze te lezen, maar ook om ze te schrijven. Als kind wilde ik ook altijd al schrijfster worden.

Welk boek heb jij voor Buddy Books geschreven?

Stip & Roeltje, de charmante oplichter.

Waar gaat het boek over?

Over mevrouw Stip, een overdreven keurig en net persoon. Ze woont samen met haar zoontje Frederik in een huis vol schoonmaakuitvindingen die ze zelf heeft ontworpen. Haar leven loopt op rolletjes tot haar zus Roeltje bij haar in huis komt wonen. Roeltje zit diep in de penarie en probeert daaruit te komen met de hulp van (helaas) Max op de Lichter.

Bestaan Stip en Roeltje echt?

Nou, ik heb twee vriendinnen die wel erg op Stip & Roeltje lijken. Ze verschillen erg van elkaar waardoor ze samen heel leuk zijn. Als zij iets beleven, maak ik hun belevenissen erger. Ik verzin dan dat ze in een moeilijke situatie terechtkomen of juist grappige dingen tegenkomen.

Wat vinden zij daarvan?

Die vriendinnen vinden het (meestal) heel grappig om te lezen.

Waarom ben je gaan schrijven en waar heb je dat geleerd?

Ik ben juf en ik kom in de klas leuke situaties tegen waar ik graag over wilde schrijven. In 2015 ben ik naar de Schrijversacademie gegaan

Krijg je leuke reacties op het boek?

Ja, heel veel. Mensen vinden het boek vooral erg grappig.

Ben je christen en speelt dat een rol bij het schrijven?

Jazeker, geloof is heel belangrijk voor me. Als tiener heb ik God leren kennen en Hij heeft me nooit meer losgelaten (gelukkig). Alles wat ik denk en doe is op mijn geloof gebaseerd. In het verleden schreef ik vaak lessen voor de zondagsschool en voor een christelijke conferentie. Leesboeken schrijven is weer iets heel anders. Maar ik vind het wel belangrijk om leuke, gekke, maar ook nette boeken te schrijven  waar kinderen van  kunnen genieten.

Ga je nog meer boeken schrijven?

Ik ben op het moment bezig met deel 2 van Stip en Roeltje en ik hoop dat er nog meer delen komen.Wie ben jij eigenlijk? 

Mijn naam is Frits Jongboom. Ik ben getrouwd met Esther, we hebben 6 kinderen (samengesteld gezin) en we wonen in Oosterhout.

Welk boek heb je voor Buddy Books geschreven en waar gaat het over? 

Voor Buddy Books schreef ik een aantal boeken over Opa Knoest. Dat zijn verhalen waarin Bijbelse thema’s aan kinderen worden uitgelegd.

Wat wil je vertellen met dit boek?

Dat God onvoorwaardelijk van ons houdt, of je nu klein, jong, groot of oud bent.

Waarom zouden we dit boek moeten kopen?

Omdat het leerzaam en humoristisch is en omdat er prachtige tekeningen van Michel in staan.

Waarom ben je gaan schrijven?

Om kinderen tijdens de kerkdienst te betrekken bij de dienst. Zo ontstonden de kinderverhalen van Max en Maya.

Wat is de leukste reactie die je op een boek hebt gekregen?

‘Wat ontzettend leuk, leerzaam en spannend. Hoeveel delen zijn er? Ik wil ze allemaal!’

Ben je christen en welke invloed heeft dat op je boeken?

Ja, ik ben een volgeling van de weg van Christus, met vallen en opstaan. In mijn boeken probeer ik altijd iets van Gods liefde en genade zichtbaar te maken.

Wat doe je nog meer dan schrijven? (hobby's, werk, ect.)

Ik ben therapeut revalidatie en advies bij een expertisecentrum voor visueel gehandicapten (Visio).

Daarnaast speel ik gitaar en piano, houd ik van voetballen en fitness en ga ik met mijn vrouw graag uit eten.

Wat vind je van Buddy Books?

De leukste uitgeverij van Nederland omdat ze er Opa Knoest-boeken maken!

Wie ben jij eigenlijk?

Hoi, mijn naam is Leontine Gaasenbeek. Ik ben getrouwd met Michel de Boer en woon in Almere. Ik heb vier eigen en drie stiefkinderen, allemaal jongens, van 11-27 jaar.

Welk boek heb je voor Buddy Books geïllustreerd?

Voor Buddy Books heb ik Kleine Aap en de Panda's, Sem en Em, Visje Frido en Eduardus Edje geïllustreerd.

Hoe heb je dat precies gedaan?

Ze zijn allemaal met de hand getekend en digitaal ingekleurd. Sinds 2014 werk ik met een digitaal tekenscherm, dat is schilderen op een digitaal scherm. De mogelijkheden hiervoor zijn veel uitgebreider dan gewoon met de hand en foutjes gemakkelijk te corrigeren.

Heb je daar voor geleerd?

Op de modevakschool ben ik serieus met tekenen begonnen, maar ik heb nooit een tekenopleiding gevolgd.

Waarom ben je gaan illustreren?

Toen een buurvrouw wat illustratiewerk van me zag, vroeg ze me om haar kinderen te portretteren. Zo ben ik mijn illustratiewerkzaamheden gaan uitbreiden. Ook illustreerde ik voor een maandblad voor kinderen in de kerk waar ik op dat moment lid van was. Toen ik in 2008 met Lee Ann een boek voor kinderen over Jezus maakte en wilde uitgeven, ben ik bij Buddy Books terechtgekomen.

Inmiddels vormen Michel en ik samen een echtpaar en vanaf 1 januari 2011 een VOF als De Boer Illustraties.

Wat vind je het leukste om te illustreren?

Dieren zijn een dankbaar onderwerp en vind ik het allerleukst om te illustreren, en daarnaast boeken met veel fantasie. Ik teken bijna elke dag. Gewoon omdat het zo leuk is en om te oefenen natuurlijk.

Wat is de leukste reactie die je op een illustratie hebt gekregen?

De leukste reactie op een illustratie is dat m’n kleurgebruik met Disney vergelijkbaar is. Dat is toch wel echt een groot compliment.

Wat doe je nog meer dan illustreren?

Naast illustreren hou ik van knutselen, muziek luisteren, koken en lezen.

Wat vind je van Buddy Books?

Buddy Books is een gezellige uitgeverij waar ik graag (voor) werk.

Ze staan open voor nieuwe ideeën en zoeken steeds samen naar het beste product.

Wie ben jij eigenlijk? 

Wie ben ik eigenlijk … eh … heb je even?

Laat ik de samenvatting even geven:

Ik ben Elise Mannah en ik ben geboren en getogen in Alkmaar. Ik ben getrouwd met Arjen en we wonen in Gouda.

Welke boeken heb je voor Buddy Books geschreven en waar gaat het over? 

Wout en zijn gans Gak zijn dikke vriendjes. Samen beleven ze in en rondom het huis van alles. In ‘Het zaadje’ wordt het geduld van Gak en Wout op de proef gesteld, omdat het wel erg lang duurt voordat het zaadje uitkomt. In ‘Het ei’ stopt Gak haar ei in de grond, omdat ze denkt dat het dan gaat groeien. Gelukkig zorgt Wout ervoor dat Gak op haar weer uitgegraven ei gaat zitten. In ‘Gak en Wout in bad’ is Wout op zoek naar Gak. Hij kan haar nergens vinden. Totdat een spoor van modderpootjes hem naar de badkamer leidt …één keer raden wie hij daar in bad ziet zitten. Er is inmiddels ook een CD met de drie verhalen en 16 liedjes van Gak en Wout verschenen. 

Wat wil je vertellen met dit boek?

De boekjes gaan over vriendschap, verwondering en geduld hebben. Aan het eind van elk boekje staat een kort dankgebed. Ik vind het mooi om aan de alledaagse dingen die Gak en Wout meemaken een dankgebed te koppelen. Zo leren de kinderen God te danken voor ‘kleine’ dingen.

Waarom zouden we de boeken en cd moeten kopen?

Waarom denk je? Omdat Gak en Wout te leuk zijn om niet te leren kennen! De illustraties die Michel de Boer bij de verhalen heeft gemaakt zijn echt fantastisch. Ze plaatsen je in de verhalen en brengen Gak en Wout tot leven.

Waarom ben je gaan schrijven?

Stiekem had ik al een tijdje de droom om ooit eens kinderboeken te gaan schrijven. Maar omdat ik bezig was met liedjes schrijven en zingen leek het me beter om deze droom eventjes te parkeren en er over een jaar of vijf mee aan de slag te gaan.

Totdat Michel de Boer me uitdaagde…’Schrijf eens wat verhalen, dan kijk ik of ik er wat mee kan.’ Nou, dat ben ik toen gaan doen. Michel was direct weg van Gak en Wout en binnen een paar maanden gaf Buddy Books hun eerste avontuur uit. Zo snel kan het gaan! Geweldig vond ik het. Geweldig VIND ik het!

Wat is de leukste reactie die je op een boek hebt gekregen?

Ik geloof dat dat toch die van mezelf was, haha! Toen ik het eerste boekje in handen had stond ik letterlijk te springen in de huiskamer :-). Maar die van m’n neefje was ook aandoenlijk. Had je bij moeten zijn…

Ben je christen en welke invloed heeft dat op je boeken?

Ja. De verwondering over het zaadje en het ei die uitkomen en daarbij het dankgebed zijn daar bijvoorbeeld een uiting van.

Wat doe je nog meer dan schrijven? (hobby's, werk, ect.)

Ik ben zangeres! Meer info: zie www.elisemannah.nl Haha, even een subtiel reclameblokje tussendoor.

Wat vind je van Buddy Books?

Een frisse, daadkrachtige uitgeverij van PRACHTIG geïllustreerde boeken!!!